Pomembno obvestilo:

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v Sloveniji in njeni okolici
ter negotovih razmer v zvezi z epidemijo COVID-19
se Deseti FAMNITov poletni tabor "Matematika je kul" prestavi na 22. - 27. avgust 2021.

Predavatelji

print

Nastja Cepak

Nastja Cepak je kot mlada raziskovalka na UP IAM doktorirala leta 2018 na UP FAMNIT s področja kriptografije. Zdaj na UP IAM deluje v sklopu Centra za kriptografijo in je asistentka na UP FAMNIT. Raziskovalno se ukvarja z Boolovimi funkcijami z visoko nelinearnostjo in s permutacijami nad končnimi polji. Zaposlena je tudi v podjetju CREA plus d. o. o., kjer dela s praktično platjo šifriranja in računalniške varnosti ter izvaja izobraževanja o uporabi šifrirnih produktov v tujini.

 

Clément Dallard

Clément Dallard je podoktorski raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM od oktobra 2019. Doktoriral je leta 2019 s področja teoretičnega računalništva na Univerzi v Portsmouthu, Združeno Kraljestvo. Raziskovalno se ukvarja s strukturno in algoritmično teorijo grafov. 


 

Karla Ferjančič

Karla Ferjančič je študirala uporabno matematiko in doktorirala leta 2016 iz numerične analize. Trenutno
je zaposlena na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ter Inštitutu Andrej
Marušič Univerze na Primorskem. Poučuje numerično matematiko, raziskovalno pa se posveča področju
numerične analize in računalniško podprtega geometrijskega oblikovanja.

 

Marjan Jerman

Marjan Jerman je študiral teoretično matematiko in doktoriral na področju urejenih algebrskih struktur. Je področni urednik Preseka in član uredniškega odbora Matematike v šoli. Poleg teoretične matematike (linearna algebra in urejene algebrske strukture) ga zelo zanima tudi popularizacija matematike, poučevanje in zgodovina matematike. Je soavtor učnega načrta za pouk matematike v gimnazijah.

 

Rado Pezdir

Rado Pezdir je magistriral iz ekonomskih znanosti na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Področja njegovega raziskovanja obsegajo ekonomsko filozofijo, zdravstveno ekonomiko, ekonomiko tranzicije in matematično ekonomijo. Sodeloval je pri večjem številu ciljnih in temeljnih raziskovalnih programov ter svetovalnih projektih za gospodarstvo. Poleg objav v znanstvenih revijah je izdal tudi knjigo o tranziciji v Sloveniji.