Predavatelji

print

Barbara Boldin

Barbara Boldin je diplomirala iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko na Univerzi v Ljubljani, doktorirala pa na oddelku za matematiko na Univerzi Utrecht na Nizozemskem. Za svojo doktorsko tezo Mathematical aspects of infectious disease dynamics (Matematični vidiki dinamike nalezljivih bolezni) je prejela nagrado Reinharta Heinricha za najboljšo doktorsko tezo s področja matematične in teoretične biologije v letu 2007, ki jo podeljuje European Society for Mathematical and Theoretical Biology. Raziskovalno delo na področju matematične biologije je nekaj let nadaljevala na oddelku za matematiko in statistiko Univerze v Helsinkih, od leta 2010 pa je zaposlena kot docentka na FAMNIT-u. V prostem času rada potuje, bere ter spremlja nogomet angleške Premier lige.

Nastja Cepak in Maruša Saksida

Nastja in Maruša sta absolventki magistrskega študija matematike na FAMNIT-u. V prostem času se jima rado zgodi, da se ukvarjata z matematičnimi stvarmi (z obeski v obliki Kleinove steklenice, voščilnicami na Mobiusovem traku in Pi dnevom), sicer pa imata radi kitajsko hrano, filme, in potovanja v tuje dežele.

Nina Chiarelli

Nina Chiarelli je leta 2011 diplomirala na Pedagoški fakulteti v Kopru s področja matematike in računalništva. Trenutno je doktorska študentka matematike na FAMNIT-u, kjer se raziskovalno ukvarja s teorijo grafov. Prosti čas rada preživlja ob sestavljanju sestavljank.


 

 

Marjan Jerman

Marjan Jerman je doktoriral iz matematike leta 2003 na področju urejenih algebrskih struktur. Je področni urednik Preseka za matematiko in član uredniškega odbora revije Matematika v šoli.


 

Olga Kaliada

Olga Kaliada je diplomirala iz matematike leta 2012 na FAMNIT-u. Trenutno je zaposlena na Inštitutu Andrej Marušič na Univerzi na Primorskem, hkrati pa je vpisana na magistrski študij matematike na FAMNIT-u. Marca 2014 je prejela priznanje Univerze na Primorskem za nadpovprečne dosežke in prispevek k uveljavitvi Univerze na Primorskem, za delo v študentskih svetih in pri promociji UP in FAMNIT-a. V prostem času skrbi za organizacijo dogodkov na fakulteti, rada pa se odpravi tudi na daljša potovanja.

 

 

Rado Pezdir

Rado Pezdir je magistriral iz ekonomskih znanosti na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Področja njegovega raziskovanja obsegajo ekonomsko filozofijo, zdravstveno ekonomiko, ekonomiko tranzicije in matematično ekonomijo. Sodeloval je pri večjem številu ciljnih in temeljnih raziskovalnih programov ter svetovalnih projektih za gospodarstvo. Poleg objav v znanstvenih revijah je izdal tudi knjigo o tranziciji v Sloveniji.


 

 

 

Karla Ferjančič

Karla Ferjančič je diplomirala iz uporabne matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Je mlada raziskovalka na Inštitutu Andreja Marušiča Univerze na Primorskem, kjer odkriva in rešuje probleme s področja numerične analize. Tudi v prostem času, ki ga rada preživi v hribih, vedno naleti na kakšen matematičen problem, npr. po kateri poti bi z najmanj energije prišla peš na Nanos.


 

 

 

Borut Umer

Borut Umer je kot dijak tretje generacije evropskega oddelka na Gimnaziji Koper, ki ga je začel obiskovati leta 2006, veliko potoval v različne evropske države in se zanimal za tamkajšnjo kulturo in običaje. Po uspešno opravljeni maturi pa ga je premagala ljubezen do naravoslovja, natančneje matematike, ki se jo je odločil študirati na FAMNIT-u v Kopru. Ker rad pomaga ljudem, ki potrebujejo pomoč, je od leta 2012 študent tutor. Sedaj zaključuje tretji letnik in se v prihodnjem letu namerava vpisati na magistrski študij, prav tako na FAMNIT-u.

 

Tadej Vodopivec

Tadej Vodopivec je študent magistrskega študija matematične znanosti na FAMNIT-u. Diplomiral je iz praktične matematike (smer matematično modeliranje) na FMF-ju v Ljubljani leta 2012. V prostem času se ukvarja s treniranjem borilnih športov.

 

Ana Zalokar

Ana Zalokar je leta 2011 diplomirala iz pedagoške matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Po diplomi je eno leto poučevala matematiko na gimnaziji in srednji šoli. Trenutno je zaposlena kot mlada raziskovalka na Inštitutu Andrej Marušič na UP, kjer raziskuje na področju verjetnosti. Študente poučuje vaje iz predmetov Statistika in Stohastični procesi.