Predavatelji

print

Nastja Cepak

Nastja Cepak je kot mlada raziskovalka na UP IAM doktorirala leta 2018 na UP FAMNIT s področja kriptografije. Zdaj na UP IAM deluje v sklopu Centra za kriptografijo in je asistentka na UP FAMNIT. Raziskovalno se ukvarja z Boolovimi funkcijami z visoko nelinearnostjo in s permutacijami nad končnimi polji. Zaposlena je tudi v podjetju CREA plus d. o. o., kjer dela s praktično platjo šifriranja in računalniške varnosti ter izvaja izobraževanja o uporabi šifrirnih produktov v tujini.

 

 

Clément Dallard

Clément Dallard je podoktorski raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM od oktobra 2019. Doktoriral je leta 2019 s področja teoretičnega računalništva na Univerzi v Portsmouthu, Združeno Kraljestvo. Raziskovalno se ukvarja s strukturno in algoritmično teorijo grafov. 


 

 

Boštjan Frelih

Boštjan Frelih je diplomiral na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, magistriral na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, leta 2014 pa doktoriral iz matematičnih znanosti na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, kjer je kot asistent pri različnih matematičnih predmetih zaposlen od leta 2003. Njegovo področje raziskovanja sta algebraična in kombinatorična teorija grafov. Leta 2012 je prejel nagrado Sklada za pedagoško odličnost, ki jo podeljuje Univerza na Primorskem. 

 

 

Rado Pezdir

Rado Pezdir je magistriral iz ekonomskih znanosti na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Področja njegovega raziskovanja obsegajo ekonomsko filozofijo, zdravstveno ekonomiko, ekonomiko tranzicije in matematično ekonomijo. Sodeloval je pri večjem številu ciljnih in temeljnih raziskovalnih programov ter svetovalnih projektih za gospodarstvo. Poleg objav v znanstvenih revijah je izdal tudi knjigo o tranziciji v Sloveniji.


 

 

Vito Vitrih

Vito Vitrih je študiral uporabno matematiko na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, kjer je leta 2010 tudi doktoriral. Raziskovalno se ukvarja z numerično matematiko in računalniško podprtim geometrijskim načrtovanjem. Zaposlen je kot profesor za matematiko na UP FAMNIT in na Inštitutu Andrej Marušič, kjer je od decembra 2012 tudi direktor.