Predavatelji

print

Mihael Perman

Mihael Perman je prvi Slovenec, ki je doktoriral iz statistike. Ker študija statistike takrat pri nas še ni bilo (na nobeni stopnji), je doktorat z naslovom “Random discrete measures derived from subordinators” (Slučajne mere subordinatorskega tipa) pripravljal na University of California – Berkeley v ZDA. Raziskovalno se največ ukvarja z aplikativno verjetnostjo, aktiven pa je tudi kot predavatelj in svetovalec na področju iger na srečo (za kazino Hit) in zavarovalništva, med drugim kot nekdanji direktor Agencije za zavarovalni nadzor.

 

 

István Kovács

István Kovács je doktoriral na Univerzi v Szegedu (Madžarska) leta 2003. Raziskovalno se ukvarja z algebraično teorijo grafov in končnimi geometrijami. Zaposlen je kot izredni profesor za matematiko na UP FAMNIT in UP IAM.


 

 

 

Aljaž Ule

Aljaž Ule je po srednji šoli v Ljubljani zaključil študij uporabne matematike na Univerzi v Ljubljani ter magistrski študij na Univerzi Twente na Nizozemskem. Doktoriral je leta 2005 na Fakulteti za Ekonomijo in Ekonometrijo Univerze v Amsterdamu, kjer je sedaj zaposlen kot docent in raziskovalec. Za raziskovalno delo je prejel najvišjo pohvalo Univerze v Amsterdamu. Kot gostujoči raziskovalec je deloval na univerzah New York University, Caltech in Universita Autonoma de Barcelona. Objavil je več znanstvenih člankov, med drugim tudi v vrhunski znanstveni reviji Science, pri založbi Springer pa je izdal samostojno znanstveno monografijo. Od leta 2007 sodeluje z Univerzo na Primorskem, kjer na FAMNIT-u predava teorijo iger ter mikroekonomijo.

 

Rado Pezdir

Rado Pezdir je magistriral iz ekonomskih znanosti na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Področja njegovega raziskovanja obsegajo ekonomsko filozofijo, zdravstveno ekonomiko, ekonomiko tranzicije in matematično ekonomijo. Sodeloval je pri večjem številu ciljnih in temeljnih raziskovalnih programov ter svetovalnih projektih za gospodarstvo. Poleg objav v znanstvenih revijah je izdal tudi knjigo o tranziciji v Sloveniji.

 

 

 

Ademir Hujdurović

Ademir Hujdurović je študij končal leta 2009 in prejel zlato plaketo Univerze v Tuzli. Od januarja 2010 je zaposlen kot mladi raziskovalec na FFAMNITu na Univerzi na Primorskem, kjer je bil doktorski študent. Doktorsko disertacijo z naslovom Algebraični aspekti teorije grafov pod mentorstvom prof. Dr. Dragan Marušič in somentorstvom izr.prof. dr. Klavdija Kutnar je uspešno zagovarjal oktobra leta 2013. Raziskovalno se ukvarja z algebraično teorijo grafov.

 

 

Štefko Miklavič

Štefko Miklavič je leta 2002 magistriral, leta 2004 pa doktoriral na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja predvsem s teorijo grafov in algebraično kombinatoriko. Kot asistent in predavatelj je sodeloval s Politehniko (sedaj Univerzo) Nova Gorica ter Pedagoško fakulteto Koper. V letu 2007 je kot Fulbrightov štipendist šest mesecev raziskovalno delal na University of Wisconsin (ZDA). V letih 2010-2011 je bil direktor UP Inštituta Andrej Marušič, od novembra 2011 do decembra 2015 pa je bil prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem.