Predavatelji

print

István Kovács

István Kovács je doktoriral na Univerzi v Szegedu (Madžarska) leta 2003. Raziskovalno se ukvarja z algebraično teorijo grafov in končnimi geometrijami. Zaposlen je kot redni profesor za matematiko na UP FAMNIT in UP IAM.

 

 

 

 

 

Jurij Kovič

Jurij Kovič je diplomiral in magistriral iz matematike na Univerzi v Ljubljani, doktoriral pa na Univerzi na Primorskem. Raziskovalno deluje na področju diskretne matematike  (teorija grafov, poliedri, konfiguracije). Od 2015 vodi Seminar za zgodovino matematičnih znanosti na FMF Univerze v Ljubljani. Zaposlen je na FAMNIT v Kopru in IMFM v Ljubljani. Kot izredni profesor za področje matematike predava na VŠGI v Kranju. Napisal je knjigo matematičnih problemov za srednješolce Znate rešiti sami? (1996) in knjigo Amadeusov abecednik (2000). Je tudi tehnični urednik revije Ars Mathematica Contemporanea.

 

 

 

Lara Lusa

Lara Lusa je izredna profesorica statistike, zaposlena od leta 2016 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije na Univerzi na Primorskem. Po pridobitvi doktorata iz uporabne statistike na Univerzi v Firencah je delala na Italijanskem nacionalnem inštitutu za raka v Milanu, na Inštitutu za biostatistiko in medicinsko informatiko na Univerzi v Ljubljani in dlje časa sodelovala z Inštitutom za raziskovanje v biostatistiki na Nacionalnem inštitutu za raka (Biometric Research Branch of the National Cancer Institute) v Bethesdi, ZDA. Njeno sedanje znanstveno raziskovanje je osredotočeno na razvoj in validacijo prediktivnih modelov v biomedicini, s posebno pozornostjo na uporabi visoko-razsežnih podatkov in redkih dogodkov. Aktivna je tudi na področjih statističnega programiranja, statističnih simulacij in učenja statistike. Poleg metodološkega dela v statistiki je aktivna tudi kot statistična svetovalka raziskovalcem v medicini.

 

 

 

Jasna Prezelj

Jasna Prezelj je doktorirala leta 2000 iz kompleksne analize. Po doktoratu se je zaposlila na FMF kot asistentka. Trenutno je zaposlena kot raziskovalka na IMFM in profesorica na UL FMF in na UP FAMNIT. Poučuje splošne matematične predmete, matematično modeliranje in analizo. Njeno raziskovalno področje je kompleksna analiza. Od leta 2015 na UP FAMNIT ureja spletni nagradni kviz za dijake in osnovnošolce Matematični adventni koledar.

 

 

 

 

 

 

Russ Woodroofe

Russ Woodroofe je diplomiral na Univerzi v Michiganu in doktoriral iz matematike na Univerzi Cornell v ZDA. Njegovi raziskovalni interesi so osredotočeni na geometrijsko in topološko kombinatoriko, vključno s povezavami s teorijo grup in komutativno algebro. Prav tako prispeva k programski opremi za računalniško matematiko, vključno s sistemom računalniške algebre GAP. Delal je v matematičnih oddelkih na različnih univerzah po svetu, vključno z ZDA in Katarjem. Na Univerzi na Primorskem je zaposlen od leta 2017.

 

 

 

 

Štefko Miklavič

Štefko Miklavič je leta 2002 magistriral, leta 2004 pa doktoriral na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja predvsem s teorijo grafov in algebraično kombinatoriko. Kot asistent in predavatelj je sodeloval s Politehniko (sedaj Univerzo) Nova Gorica ter Pedagoško fakulteto Koper. V letu 2007 je kot Fulbrightov štipendist šest mesecev raziskovalno delal na University of Wisconsin (ZDA). V letih 2010-2011 je bil direktor UP Inštituta Andrej Marušič, od novembra 2011 do decembra 2015 pa je bil prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem.